Ballina / SHOWBIZ / Brigitte Bardo mund të ndiqet penalisht për nxitje të urrejtjes racore
Brigitte Bardo mund të ndiqet penalisht për nxitje të urrejtjes racore

Brigitte Bardo mund të ndiqet penalisht për nxitje të urrejtjes racore

Ylli i filmave, Brigitte Bardot po përballet me ndjekje penale për nxitje të urrejtjes racore pasi e quajti “të degjeneruar” popullin francez nga Reunion Island.

84-vjecarja tha se ishte e zemëruar që shumë prej atyre që jetonin në territorin e huaj në Oqeanin Indian ishin të egër ndaj kafshëve.

“Vendasit kanë ruajtur instinktet e tyre të egra,” shkroi Bardot në një letër të hapur drejtuar guvernatorëve lokalë në ishull, që ka një popullsi prej pothuajse një milion.

Ajo ishte veçanërisht e zemëruar me indianët për sakrifikimin e dhive, dhe tha se ata në “ishujt e demonizuar” ishin gjithashtu mizorë ndaj maceve dhe qenve.

Ylli i filmave theksoi se gjatë një festivali, indianët prisnin dhitë dhe i hidhnin në det për peshkaqenët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.