Ballina / BOTA (page 60)

BOTA

A do ta blejë Kina Portugalinë?

A do ta blejë Kina Portugalinë?

Kur ishte trojka ajo që përcaktonte fatet e Portugalisë, Kina bleu masivisht sipërmarrje portugeze. Tani ajo do të blejë krejtësisht prodhuesin më të madh të energjisë në vend. A kërcënon varësia ekonomike dhe politike? Dikur, prodhuesi portugez i energjisë EDP ishte një sipërmarrje krenare shtetërore me 25.000 punonjës. Së shpejti …

Lexo më shumë

Kur u krijua NASA ?

Kur u krijua NASA

Ish-presidenti amerikan, Dwight Eisenhower, më 29 korrik të vitit 1958, nënshkroi ligjin për krijimin e Agjencisë Amerikane të Hapësirës, NASA. Kjo agjenci e re civile zëvendësonte Komisionin Këshillimor Kombëtar të Aeronautikës, që ishte krijuar 47 vjet më parë. NASA do të merrej me programet amerikane të hapësirës, një pjesë e …

Lexo më shumë