BOTA

Pas 164 vjetësh pushohet një profesoreshë

Universiteti Teknik i Cyrihut

Universiteti Teknik i Cyrihut, ka pushuar nga puna një profesoreshë të astrofizikës Është hera e parë në historinë 164-vjeçare të ekzistimit të këtij universiteti, që pushohet nga puna një profersor/profesoreshë. Profesoresha Marcella Carollo ka qenë udhëheqëse e Institutit për Astronomi në kuadër të këtij universiteti, institut që ndërkohë është mbyllur, …

Lexo më shumë

Nderohet matematikani homoseksual

Alan Turing , sterlina, lgbti

Matematikani hero i cili u persekutua pas Luftës së Dytë Botërore nga vendi i tij, sepse ishte homoseksual Alan Turing stampohet në një prej dy anët e kartëmonedhës britanike prej 50 sterlinash (në anën tjetër si zakonisht do të jetë mbretëresha). Vendimi u njoftua nga Banka e Anglisë për t’i …

Lexo më shumë

Zapata – ushtari fluturues mbi Paris

zapata ushtari fluturues

Ndërsa parada e përvitshme e Francës në Ditën e Bastijës gjithmonë shërben si një vitrinë për teknologjinë ushtarake të vendit, një shpikës dhe sipërmarrës francez u bë heroi i paradës kur u ngrit mbi Champs-Elysees me një motor me turbinë. Ish-kampioni i sportit të jet-ski Franky Zapata u shfaq me …

Lexo më shumë

Pedofilët do të kastrohen

pedofilet, kastrimi, ukraina

Do të kastrohen të gjithë personat në rast se kryejnë krimin e pedofilisë apo përdhunimit Ligji i ri, i cili mund të miratohet në parlamentin e Ukrainës, sipas propozimit, të dënuarit do të kastrohen (tredhen) me forcë përmes injeksioneve kimike. Ligji siç parashikohet do të aplikohet për persona të moshës …

Lexo më shumë