BOTA

Hiqet taksa për rininë

polonia

Në mënyrë që ata të ndihen në kushte të barabarta me bashkëmoshatarët në vendet e tjera Të jesh i ri dhe polak nuk ka qenë kurrë kaq fitimprurëse. Një ligj i ri që hyn në fuqi në Poloni këtë javë do të heqë taksën mbi të ardhurat për afro 2 …

Lexo më shumë

Tre fëmijë 30 mijë euro

hungary

Qeveria do të japë  dhjetëmijë euro për kokë fëmije Qeveria hungareze u ofron çifteve të martuara një hua prej rreth 30.000 eurosh, të cilat ata nuk duhet ti paguajnë nëse bëjnë tre fëmijë. Paratë janë në dispozicion përmes një skeme që nisi në fillim të korrikut. Për më tepër, kredia …

Lexo më shumë

A po e rrezikon varfëria Gjermaninë

bonn germany

Banorët e Bremenit janë më të ekspozuar ndaj rreziqeve të varfërisë në të gjitha provincat federale gjermane, dhe rreziku i madh i varfërimit është gjithashtu në lindje të Gjermanisë. “Në buzë të varfërisë, 22.7 për qind e qytetarëve të qytetit jetojnë në krahinën e Bremenit dhe përqindja më e vogël …

Lexo më shumë

Macron i dërgon ultimatum Johnsonit

macron 2

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, ka shuar optimizmin e Boris Johnson për një marrëveshje të re të Brexitit. Një nga aleatët më të mëdhenjë të Britanisë së Madhe ka insistuar se nuk do të diskutohet tregtia mes dy vendeve pa u paguar fatura e divorcit. Bashkimi Europian do refuzojë të …

Lexo më shumë