BOTA

Zyrtarët amerikanë përdorin “Google Translate” për t’i përkthyer shkrimet e refugjatëve

Zyrtarët amerikanë për imigracion raportohet se janë duke e përdorur shërbimin “Google Translate” për t’i përkthyer shkrimet e refugjatëve, të cilët kërkojnë azil në Shtetet e Bashkuara. Një dokument i brendshëm, i lëshuar nga Shërbimi Amerikan për Shtetësi dhe Imigracion, i udhëzon ata që ta përdorin këtë program të internetit …

Lexo më shumë

Aborti legalizohet në gjithë Australinë

Aborti është legalizuar në gjithë Australinë, pasi shteti i fundit në të cilin ky proces konsiderohej i paligjshëm, Uellsi i Ri Jugor, ka votuar për ndryshim të ligjit. Projektligji, që është miratuar të enjten, përmbys ligjin 119-vjeçar, i cili është kritikuar dhe është cilësuar arkaik. Projektligji i ri ka nxitur …

Lexo më shumë

Kongresi zhvillon seanca dëgjimore për raportin e informatorit të bisedës Trump-Zelenskiy

Ushtruesi i detyrës së Drejtorit për Inteligjencë Kombëtare, Joseph Maguire, do të paraqitet para ligjvënësve amerikanë të enjten, rreth dorëzimit të një ankese të një informatori, që ka rezultuar me nisje të procedurave për shkarkim të presidentit amerikan, Donald Trump. Ankesa, përmbajtja e së cilës është ende e klasifikuar, besohet …

Lexo më shumë