BOTA

Boris Johnson po dështon

boris johnson, britania e madhe, brexit, europa

Pas vetëm 43 ditësh në detyrë, Kryeministri i Mbretërisë së bashkuar,  e ka futur veten në një situatë shumë të vështirë Fatkeqësisht, nuk ekziston një rrugëdalje e lehtë për të ose për vendin që ai drejton në mënyrë nominale. Falë një serie keq llogaritjesh, partia e Johnson po shpërbëhet, qeveria …

Lexo më shumë

S’ka Brexit pa marrëveshje, Britania para zgjedhjeve të reja

Ligjvënësit britanikë kanë miratuar projektligjin që parandalon largimin e Britanisë nga Bashkimi Evropian pa marrëveshje, çka mund të nxisë kryeministrin britanik, Boris Johnson që të thërrasë zgjedhje të përgjithshme. Deputetët opozitarë dhe konservatorët e zemëruar kanë miratuar projektligjin me 327 vota për dhe 299 kundër. Ky projektligj kërkon nga kryeministri …

Lexo më shumë

E frenon parlamenti

Boris Johnson është i pari kryeministër britanik që nga viti 1784, i cili humbet votimin e parë në këtë post në Parlament pas 236 vjetësh Humbja e qeverisë ishte e rëndë dhe pasojat janë potencialisht sinjifikative. Ndërkaq zgjedhjet e reja parlamentare janë në tavolinë. Në një nga ditët mbresëlënëse të …

Lexo më shumë

Franca po zhytet ngadalë në kaos

Preokupimi kryesor Macronit dhe i qeverisë franceze nuk duket se është rreziku i revoltave, pakënaqësia publike, zhdukja e kristianizmit, situata katastrofike ekonomike apo islamizimi dhe pasojat e tij. Preokupimi më i madh i tyre janë ndryshimet klimaterike. Nga Guy Millière Presidenti Macron nuk e thotë kurrë se i vjen keq …

Lexo më shumë