BOTA

Dorëhiqet Tony Blair

Ish Kryeministri i Britanisë së Madhe ,  Tony Blair ka ofruar dorëheqjen nga posti i Përfaqësuesit Special për Lindjen e Mesme. ‘Nga posti, Blair do të largohet muajin e ardhshëm ‘pasi ti përmbush zotimet’, raporton BBC. Blair ka kërkuar nga i pari i OKB-së, Ban Ki moon që të konfirmojë …

Lexo më shumë

Hannover: Refugjatët keqtrajtohen

Në Hannover policët kanë keqtrajtuar fizikisht dhe kanë poshtëruar të paktën dy refugjatë. Prokuroria po kryen hetimet. Organizatat e refugjatëve janë të tmerruara. Shkruan: Naomi Conrad/DW Një lajm çnjerëzor dhe mizor që të pështjellon stomakun: “Ia kam futur gishtat në hundë dhe e kam mbytur. Ishte kënaqësi. Dhe e kam …

Lexo më shumë

Mbi 30 varre masive në Malajzi

Autoritetet malajziane thonë se policia ka gjetur disa varre masive në Malajzi ku mendohet se janë varrosur eshtrat e imigrantëve nga Birmania dhe Bangladeshi. Media lokale njoftoi se janë zbuluar rreth 30 varre me qindra skelete pranë kampeve që përdoren nga rrjetet e trafikut njerëzor për refugjatë Rohingia nga Birmania …

Lexo më shumë

Çdo e dhjeta vajzë abuzohet seksualisht !

Rreth 120 milionë vajza anekëndë rruzullit tokësor përjetojnë abuzime të ndryshme seksuale brenda një viti kalendarik, mëson infoglobi nga burimet brenda OKB-së. Me fjalë tjera çdo e dhjeta vajzë i nënshtrohet abuzimeve dhe dhunës seksuale. Fjala është për vajzat të cilat dhunohen seksualisht para moshës 20 vjeçare. Ndërkaq , sipas UNICEF-it, …

Lexo më shumë