BOTA

Hannover: Refugjatët keqtrajtohen

Në Hannover policët kanë keqtrajtuar fizikisht dhe kanë poshtëruar të paktën dy refugjatë. Prokuroria po kryen hetimet. Organizatat e refugjatëve janë të tmerruara. Shkruan: Naomi Conrad/DW Një lajm çnjerëzor dhe mizor që të pështjellon stomakun: “Ia kam futur gishtat në hundë dhe e kam mbytur. Ishte kënaqësi. Dhe e kam …

Lexo më shumë

Mbi 30 varre masive në Malajzi

Autoritetet malajziane thonë se policia ka gjetur disa varre masive në Malajzi ku mendohet se janë varrosur eshtrat e imigrantëve nga Birmania dhe Bangladeshi. Media lokale njoftoi se janë zbuluar rreth 30 varre me qindra skelete pranë kampeve që përdoren nga rrjetet e trafikut njerëzor për refugjatë Rohingia nga Birmania …

Lexo më shumë

Çdo e dhjeta vajzë abuzohet seksualisht !

Rreth 120 milionë vajza anekëndë rruzullit tokësor përjetojnë abuzime të ndryshme seksuale brenda një viti kalendarik, mëson infoglobi nga burimet brenda OKB-së. Me fjalë tjera çdo e dhjeta vajzë i nënshtrohet abuzimeve dhe dhunës seksuale. Fjala është për vajzat të cilat dhunohen seksualisht para moshës 20 vjeçare. Ndërkaq , sipas UNICEF-it, …

Lexo më shumë

Eksploatohen mbi 11 milionë fëmijë

Rreth 11 milionë fëmijë anekëndë rruzullit punojnë si shërbyes në shtëpitë e njerëzve, shpesh herë në kushte të ngjashme me ato të skllavërisë, thotë Constance Thomas, drejtor i Programit Ndërkombëtar të Organizatës Botërore të Punës (ILO). Sipas tij ‘ mbi 6.5 milionë fëmijë që punojnë janë në mes të moshës 5 dhe 14 vjeç, …

Lexo më shumë