BOTA

Liderët botërorë i japin lamtumirën ish -presidentit të Francës Jacques Chirac

Udhëheqës të kaluar dhe të tanishëm botërorë u mblodhën të hënën në Paris për të ndjekur funeralin e ish-presidentit të Francës, Jacques Chirac. Ceremoninë pranë vendit të varrit të Napoleonit e udhëhoqi presidenti francez, Emmanuel Macron. Himnin kombëtar “La Marseillaise” e performoi një grup ushtarak, ndërsa Chirac u varros në …

Lexo më shumë

Zyrtarët amerikanë përdorin “Google Translate” për t’i përkthyer shkrimet e refugjatëve

Zyrtarët amerikanë për imigracion raportohet se janë duke e përdorur shërbimin “Google Translate” për t’i përkthyer shkrimet e refugjatëve, të cilët kërkojnë azil në Shtetet e Bashkuara. Një dokument i brendshëm, i lëshuar nga Shërbimi Amerikan për Shtetësi dhe Imigracion, i udhëzon ata që ta përdorin këtë program të internetit …

Lexo më shumë