BOTA

Itali, kryeministri Matteo Renzi njofton dorëheqjen

Italianët i thanë jo reformave kushtetuese të propozuara nga kryeministri Matteo Renzi, të cilat parashikonin forcimin e kompetencave të kryeministrit, që sipas përkrahësve do t’i sillnin qëndrueshmëri politike Italisë. Propozimi përfshinte shkurtimin e pushtetit të Senatit, duke pakësuar numrin e senatorëve nga 315 në 100, si dhe zvogëlimin e pushtetit …

Lexo më shumë