BOTA

Një ‘Brexit’ i ri edhe në Itali?!

Italianët do të votojnë më 4 dhjetor në një referendum, i cili mund të testojë ndjenjën anti-BE në vend. Votimi, i cili pason referendumin e qershorit në Britani për dalje nga blloku evropian dhe zgjedhjen e Donald Trumpit president i SHBA-së, prapë thekson rritjen e forcave populiste. Në referendum, italianët …

Lexo më shumë

Itali: Referendumi kërcënim për euron

Tregjet financiare janë nervoze para referendumit në Itali, sepse në rrezik është edhe eurozona. Pas votës së Britanikëve për Brexit-in dhe fitores se Trumpit në SHBA, referendumi i 4 dhjetorit në Itali po prezantohet si ngjarje vendimtare. Nëse italianët do të votojnë me Po, atëhere vendi mund të reformohet me …

Lexo më shumë