BOTA

Danimarka lejon që projekti Rrjedha Veriore 2 të shtrihet në ujërat e saj territorialë

Agjencia e Energjisë së Danimarkës ka dhënë leje që projekti i tubacionit Rrjedha Veriore 2, të kalojë përmes ujërave danezë, në mënyrë që gazi natyror i Rusisë të dërgohet drejtpërdrejt në Gjermani, përmes Detit Baltik. Miratimi i Kopenhagës për këtë projekt që kalon në ujërat danezë largon pengesën e fundit …

Lexo më shumë

Ish-ushtari serb i Bosnjës dënohet me 20 vjet burgim për djegie të myslimanëve civilë

Një gjykatë në Bosnje-Hercegovinë ka dënuar ish-ushtarin serb të Bosnjës, Radomir Shushnjar me 20 vjet burgim, për djegie të 57 boshnjakëve gjatë luftës në këtë shtet më 1992-1995. Shushnjar, 64-vjeçar, është dënuar më 30 tetor për vjedhje dhe ndalim ilegal të civilëve në këtë incident, në të cilin janë vrarë …

Lexo më shumë