BOTA

Sfidat e Pentagonit për vitin 2017

Nga Afganistani në Siri, administrata e ardhshme e presidentit të sapozgjedhur Donald Trump do të përballet me shumë sfida ushtarake në vitin 2017, por jo të gjitha problemet e saj do të vijnë nga jashtë. Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të jenë të angazhuara në luftërat kundër ekstremistëve islamikë në Afganistan …

Lexo më shumë

Fundi i globalizimit?

Fundi i globalizimit po afrohet dhe ky nuk është ndonjë lajm i mirë. Ndonëse Trump dhe disa të tjerë premtojnë… Fundi i globalizimit duket për shembull kështu: prodhuesi i artikujve të sportit Adidas kthehet dhe prodhon vetëm në Gjermani. Për ekonominë gjermane duket ky si një lajm i mirë, por …

Lexo më shumë