BOTA

Si e kanë ndikuar turizmin sulmet terroriste

Gjatë dy dekadave të fundit, një numër i lartë i sulmeve terroriste kanë goditur rajone të ndryshme, shpesh duke mos kursyer as destinacionet turistike. Qëllimi kryesor ka qenë goditja e turistëve ndërkombëtarë në vende ekzotike, por edhe në evente të rëndësishme, si: World Trade Center (11 shtatori), London Underground (metroja …

Lexo më shumë

2016 – vit i zymtë për BE-në

bruksel, be

BE-ja përballë një “poli”-krize: refugjatët, Brexit-i, borxhet, terrorizmi dhe Turqia. Një retrospektivë. Pas samitit të fundit të BE-së në dhjetor, kancelarja gjermane Angela Merkel nxori këtë bilanc: “Për vitin 2016 mund të themi se ky ishte për ne, për Bashkimin Evropian një vit shumë prekës. Sërish një vit shumë prekës …

Lexo më shumë