Ballina / BOTA (page 280)

BOTA

Kinezët po blejnë Portugalinë

Pasi kanë shtënë në dorë sektorin e energjisë elektrike dhe të sigurimeve, investitorët kinezë u janë lëshuar tani bankave dhe mediave portugeze. Kina po ble thuajse gjithçka në Portugali: spitale, shoqëri sigurimi, gazeta dhe banka. Dhe ndërsa ekonomistët dhe madje edhe biznesmenët janë të alarmuar për shtimin e ndikimit kinez, …

Lexo më shumë

Pezullimi i lëvizjes pa viza me rregullore të re

Këshilli i Europës, Parlamenti Europian dhe Komisioni Europian miratuan marrëveshjen për rregulloren e re të mekanizmit të pezullimit të heqjes së vizave. Arsyet që mund të çojnë në pezullim janë zgjeruar, duke përfshirë rënien e bashkëpunimit për riatdhesim, rritjen e normës së refuzimit të aplikimeve për riatdhesim, përfshi këtu edhe …

Lexo më shumë