BOTA

Wikileaks, SHBA: Rusët përdorën ndërmjetës

Wikileaks

Inteligjenca amerikane ka indentifikuar ndërmjetësit që rusët përdorën për t’i dërguar “e-mail”-et e vjedhura Wikileaks, e cila më pas i publikoi për botën. Kështu shkruajnë mediat amerikane, një javë pasi themeluesi i Wikileaks, Julian Assange deklaroi se nuk ishte Rusia burimi i informacioneve që dëmtuan rivalen e Donald Trump, pikërisht …

Lexo më shumë

SHBA: Përballje dramatike mes administratës aktuale dhe asaj të re për “Obamacare”

Presidenti amerikan Barak Obama ishte të mërkurën në Kongres për të mobilizuar ligjvënësit demokratë të mbrojnë ligjin e tij për kujdesin shëndetësor. Ai iu largua pothuajse pa komentuar përveç një përgjigjeje të shkurtër një pyetjeje, duke thënë se “ne po kujdesemi për interesat e popullit amerikan”. Në të njëjtën kohë …

Lexo më shumë

Bora shkakton kaos në Europë

Stuhi të forta bore dhe erëra të fuqishme kanë shkaktuar kaos në pjesën më të madhe të Europës qendrore e asaj lindore. Transporti është paralizuar e linjat e energjisë elektrike kanë rënë në disa rajone të Republikës Çeke, Austrisë e Polonisë. Në Hungari, ulja e ndjeshme e temperaturave ka çuar …

Lexo më shumë