BOTA

Davos 2017: Pasiguria e madhe

Davos është vendi ku takohet pushteti politik me fuqinë financiare. Elita globale mblidhet sërish në Forumin Botëror Ekonomik në Davos, por kësaj here ajo është e pasigurtë. Ai, Klaus Schwab-i nuk është fajtor. As Forumi Botëror Ekonomik i krijuar prej tij në vitin 1971. Ai nuk është fajtor për pabarazinë …

Lexo më shumë

Samit në Paris për nxitjen e bisedimeve për paqen mes Izraelit dhe Palestinës

Në Paris të Francës zhvillohet sot një konferencë ndërkombëtare, e cila synon të japë shtysën e parë të bisedimeve të paqes mes Izraelit dhe palestinezëve. Delegatë nga 70 vende të botës pritet të rikonfirmojnë mbështetjen e tyre për zgjidhjen dyshtetërore të konfliktit që zgjat prej dekadash. Palestinezët kanë mirëpritur takimin, …

Lexo më shumë

Macierewicz: Jalta nuk egziston më

Varshavë – Ministri i mbrojtjes i Polonisë, Antoni Macierewicz, tha se rreth 7,000 trupa amerikane dhe të NATO-s në Poloni do të thotë fundi përfundimtar i marrëveshjes të Jaltës dhe të sferave të influencës ruse. Ai e tha këtë me rastin e vendosjes së brigades së blinduar amerikane në Poloni …

Lexo më shumë

Britanikët kërkojnë hetimin e dosjes për Trumpin, kanë frikë prishjen e marrëdhënjeve

Ligjvënësit britanikë po kërkojnë një hetim për të përcaktuar nëse agjenci britanike të sigurisë kanë luajtur rol dhe cili është ky rol në përpilimin e një dosjeje të debatueshme me informacione zbulimi, të përgatitur nga një ish-anëtar i shërbimeve sekrete të vendit. Në Londër po shtohen shqetësimet se akuzat e …

Lexo më shumë