BOTA

2017 – vit i dëbimeve nga Gjermania?

Federata dhe landet gjermane do të përshpejtojnë dëbimet nga Gjermania. Bazë është një plan 16-pikësh i federatës, por ai është kontestuar nga opozita e organizatat e azilantëve. Për një “zbatim më të mirë të detyrimit të riatdhesimit”, qeveria gjermane do të përgatisë së afërmi një projektligj pas takimit të enjten …

Lexo më shumë

Trump premton masa sigurie shtesë

Presidenti Donald Trump premtoi të premten se do të ndërmarrë shumë shpejt veprime për të mbrojtur SHBA dhe qytetarët e tyre. Ai i bëri komentet një ditë pasi një gjykatë federale apeli e la pezull zbatimin e urdhrit të tij ekzekutiv për ndalimin e udhëtimeve nga shtatë vende me shumicë …

Lexo më shumë

Panairi i Çokollatës

Çokollatë! Çokollatë dhe vetëm çokollatë! Çfarë mund të ofronte tjetër panairi më i madh në botë i këtij produkti të parezistueshëm ushqimor i çelur në kryeqytetin e njërit prej vendeve më të njohura për prodhimin e tij, Belgjikës?! Çokollata është një luks të cilin mund t’ja lejojnë vetes që të …

Lexo më shumë

Gjermania me masa të shpejta të deportimit

Kancelarja gjermane, Angela Merkel dhe guvernatorët e 16 shteteve federale gjermane janë pajtuar që të shpejtojnë deportimin e azil kërkuesve të refuzuar. Qëllimi i planit është deportimi i migrantëve që kanë pak mundësi të marrin azil brenda pak javëve të hyrjes së tyre në Gjermani. Personat që gënjejnë për identitetin …

Lexo më shumë