BOTA

Marrëveshja ulë 14.3% koston e tregtisë globale

Sekretari i përgjithshëm i Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT) Roberto Azevedo tha se mbi 2/3 e anëtarëve të organizatës kanë miratuar protokollin e “Marrëveshjes së lehtësimit të tregtisë” dhe si rrjedhim, kjo marrëveshje hyri në fuqi. Pas miratimit nga Ruanda, Omani, Çadi dhe Jordania të protokollit të “Marrëveshjes së lehtësimit …

Lexo më shumë

Kriza në Greqi shtyhet për më vonë

Më në fund kemi lëvizje në programin grek të shpëtimit të ekonomisë: kontrollorët e donatorëve kthehen ditët e ardhshme në Athinë. Kurse grekët duhet të jenë të gatshëm për masa të tjera kursimi. Sipas medieve greke, ekspertët e institucioneve kreditore mund të kthehen që javën e ardhshme në Athinë, për …

Lexo më shumë

Korrupsioni, shkak për ekstremizmin e dhunshëm

Organizata “Transparency International” thotë se korrupsioni është një nga shkaqet themelore të ekstremizmit të dhunshëm. Organizata kundër korrupsionit thotë se komuniteti ndërkombëtar duhet t’i bëjë përpjekjet kundër korrupsionit përparësi të lartë gjatë luftës së vazhdueshme kundër grupeve ekstremiste, si Shteti Islamik dhe Boko Haram. Në një raport të publikuar sot …

Lexo më shumë