BOTA

Merkel takon Trumpin më 14 mars

Zyrtarë në Berlin thanë se kancelarja gjermane, Angela Merkel, do të takojë presidentin e Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, në Uashington, më 14 mars. Takimi, i parë zyrtar mes tyre, do të pasojë një fillim gjaknxehtë të marrëdhënieve. Prejse presidenti i ri amerikan ka marrë detyrën më 20 janar, Merkel …

Lexo më shumë

Krizë e demokracisë në Evropën Juglindore

Një formë e re sundimi po përhapet në Ballkan: qeverisje autoritare, argumentim nacionalist, drejtim neoliberal i ekonomisë. Një korrigjues i rëndësishëm mund të ishte Bashkimi Evropian – që duhet të vazhdojë angazhimin. Shumë simptoma të krizave, të cilat i përjetojnë aktualisht demokracitë evropiane janë zhvilluar, manifestuar dhe kanë zënë rrënjë …

Lexo më shumë

Bashkimi Europian liberalizon vizat për shtetasit e Ukrainës

bruksel flamujt

Ambasadorët e Bashkimit Evropian kanë konfirmuar në emër të Këshillit , Marrëveshjen e arritur mes BE-së dhe Ukrainës për liberalizimin e regjimit të vizave, Marrëveshje kjo e arritur me  28 Shkurt 2017 ndërmjet Presidentës së Maltës dhe Parlamentit Evropian. Marrëveshja parasheh të drejtën e qëndrimit të ukrainasve në shtetet anëtare …

Lexo më shumë