Ballina / BOTA (page 230)

BOTA

Kriza në Greqi shtyhet për më vonë

Më në fund kemi lëvizje në programin grek të shpëtimit të ekonomisë: kontrollorët e donatorëve kthehen ditët e ardhshme në Athinë. Kurse grekët duhet të jenë të gatshëm për masa të tjera kursimi. Sipas medieve greke, ekspertët e institucioneve kreditore mund të kthehen që javën e ardhshme në Athinë, për …

Lexo më shumë

Korrupsioni, shkak për ekstremizmin e dhunshëm

Organizata “Transparency International” thotë se korrupsioni është një nga shkaqet themelore të ekstremizmit të dhunshëm. Organizata kundër korrupsionit thotë se komuniteti ndërkombëtar duhet t’i bëjë përpjekjet kundër korrupsionit përparësi të lartë gjatë luftës së vazhdueshme kundër grupeve ekstremiste, si Shteti Islamik dhe Boko Haram. Në një raport të publikuar sot …

Lexo më shumë

McMaster – Këshilltar i Sigurisë Kombëtare në ShBA

Presidenti Donald Trump ka emëruar Gjeneralin e ushtrisë H.R McMaster si këshillatarin e ri të sigurisë kombëtare. Presidenti e quajti McMaster “nje njeri me talent dhe eksperiencë të jashtëzakonshme”. 54-vjecari McMaster ka mbaruar Akademinë Ushtarake West Point dhe zëvendëson ish-këshilltarin Michael Flynn, i cili dha dorëheqjen pasi kishte dhënë informata …

Lexo më shumë