alpet e austrise

Borë në Austri dhe Itali

Reshje të mëdha bore u regjistruan në fundjavë në alpet e Austrisë dhe ato pritet të vazhdojnë edhe këtë të hënë.

Bora e parë ra në akullnajën Stubai në Tirolin austriak, ndërsa reshjet u intensifikuan gjatë fundjavës, duke bërë që shumë zona të skive të mbulohen me shtresën e bardhë.

Në Itali, borë ka rënë në Livigno, në veri të vendit.

Siç thuhet, reshjet e botës janë një dukuri e zakonshme në fund të verës në lartësi të mëdha të maleve Alpe, me reshje deri mbi një metër, të regjistruar në disa akullnaja vitin e kaluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.