Ballina / KRYESORE / Blerim Reka konfirmon lajmin se u kandidua për President të Maqedonisë Veriore
blerim reka

Blerim Reka konfirmon lajmin se u kandidua për President të Maqedonisë Veriore

Blerim Reka, gazetari shumëvjeçar, njëherësh profesor dhe diplomat, ka bërë publike kandidaturën e tij të pavarur për postin më të lartë në Maqedoninë Veriore, për postin e Presidentit.

“Në pamundësi tu përgjigjem gjitha mediave dhe miqve, përmes këtij njohtimi e bëjë publike kandidaturën time të pavarur për President të Republikës së Maqedonisë së Veriut; me shpresë se do përkrahet. Janë dy arsye për këtë vendim. E para: vetëm me kanidatët maqedonas, pa asnjë shqiptarë, kjo shoqëri multi-etnike, rrezikon të rrëshqet drejt shtetit monoetnik; e shqiptarët vetëm votues, por jo edhe te votuar. E dyta: vetëm kritikat intelektuale – pa i hyrë përballjes politike – nuk mjaftojnë për ndryshimin e gjendjes. Ato, në FB mbeten virtuale, ndërkaq jeta është megjithatë reale. Fundja, historinë e shkruajnë shtetarët; intelektualët vetëm shkruajnë për historinë”, ka shkruar në murin e tij në Facebook Blerim Reka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.