Biznes / Karrierë

49 milionët e “Sfidave të Mijëvjeçarit” do të shpenzohen brenda 3 vjetëve

sfidat e mijevjecarit kosove_infoglobi

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj e ka quajtur lajm të mirë nënshkrimin e marrëveshjes mes Kosovës dhe FMM (Programi i Sfidave të Mijëvjeçarit) . Sipas tij kjo marrëveshje “do të ndikoj në kursimin e energjisë, në efiçiencën e energjisë, si dhe në përmirësimin e jetës së të rinjve në Kosovë”. …

Lexo më shumë

Deri në vitin 2025 rreth 2 milionë bankierë do të mbesin papunë

bankat

Për shkak të zhvillimit të teknologjisë gjatë pesë vjetëve të ardhshme rreth një e treta e punëve aktuale bankare do të zhduken, tha ish-shefi i Citigroup, Vikram Pandit, në një intervistë me Bloomberg. Inteligjenca artificiale dhe robotike ka zvogëluar nevojën për punëtorë në disa prej sektorë bankarë, siç janë kontabiliteti, …

Lexo më shumë