Biznes / Karrierë

Askush s’e di sa për qind e të punësuarve në Kosovë nuk kanë kontrata pune

bum ekonomik

Në tregun e punës në Kosovë, shumë punëtorë punojnë pa kontrata të punës në sektorin privat. Por, të dhënat e institucioneve qeveritare, përfaqësuesve të punëtorëve dhe komunitetit të biznesit, dallojnë shumë për nga përqindja. Përderisa përfaqësues të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), thonë se në treg më …

Lexo më shumë

Këto janë 10 orientimet programore ekonomike të LDK-së për nivelin lokal

lumir abdixhiku_infoglobi

Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) ka shpalosur të shtunën orientimet e saj programore të fushës së ekonomisë për Zhvillimin Ekonomik Lokal. Në platformën që u shpalua nga deputeti i LDK-së , Lumir Abdixhiku janë reshtuar dhjetë pika programore. 1. Zhvillimi dhe funksionalizimi i zonave ekonomike 2. Rishikimi i taksave komunale …

Lexo më shumë

49 milionët e “Sfidave të Mijëvjeçarit” do të shpenzohen brenda 3 vjetëve

sfidat e mijevjecarit kosove_infoglobi

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj e ka quajtur lajm të mirë nënshkrimin e marrëveshjes mes Kosovës dhe FMM (Programi i Sfidave të Mijëvjeçarit) . Sipas tij kjo marrëveshje “do të ndikoj në kursimin e energjisë, në efiçiencën e energjisë, si dhe në përmirësimin e jetës së të rinjve në Kosovë”. …

Lexo më shumë