Biznes / Karrierë

BE do të përgjigjet brenda 90 ditëve nëse përfshihet në tarifat e reja amerikane

Bashkimi Evropian pret që të jetë jashtë tarifave amerikane për çelik dhe alumin, mirëpo do të kërkojë nga Organizata Botërore e Tregtisë të vendosë masat e veta, nëse Uashigtoni zbaton masat e reja, ka thënë sot shefja e BE-së për tregti, Cecelia Malmstrom. Presidenti amerikan, Donald Trump ka vendosur tarifa …

Lexo më shumë

Manipulimi i çmimeve të kriptovalutave është ‘i pashmangshëm’, thotë kreu i NEM

kripto-valuta

Manipulimi i çmimeve nuk është diçka e re”, tha Lon Wong, president i NEM, për CNBC. Ai i tha CNBC se rregullatorët duhet të punojnë për të formuar rregullore koherente për shkëmbimet dixhitale të monedhës. Manipulimi i çmimeve në hapësirën e kriptovalutave është “i pashmangshëm”, por do të zhduket sapo …

Lexo më shumë

Moskoordinimi mes Kosovës e Serbisë, i shkaktoi humbje në energji ENTSO-së

energji

Mosmarrëveshjet mes Kosovës dhe Serbisë në fushën e energjisë po u shkaktojnë probleme edhe shteteve evropiane. Një devijim i frekuencës së energjisë, si pasojë e moskoordinimit mes Kosovës dhe Serbisë, i ka shkaktuar 113 gigavatë energji humbje Sistemit të Energjisë së Evropës Kontinentale, ka njoftuar Rrjeti Evropian i Operatorëve të …

Lexo më shumë

Vlera e investimeve austriake në Kosovë 250 milionë euro

oek-investimet austriake

Kompanitë austriake në Kosovë dëshirojnë stabilitet politik, mbrojtje të investimeve, përmirësim të infrastrukturës dhe luftë kundër korrupsionit, ndërsa me tatimin mbi të ardhura dhe me fuqinë punëtore janë relativisht të kënaqura. Kështu u tha sot nga përfaqësues nga Oda Ekonomike Austriake dhe Oda Ekonomike e Kosovës, me rastin e prezantimit …

Lexo më shumë