Biznes / Karrierë

Bordi i FMN-së aprovon financimin prej 52 milionë eurosh për Kosovën

llogoja e fmn

Ministri në detyrë i Financave, Besnik Bislimi, përmes një postimi në Facebook ka bërë të ditur se Bordi i drejtorëve ekzekutivë të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka aprovuar financimin për Kosovën në vlerë prej 52 milionë eurosh. “Sot, me datë 10 prill 2020, Bordi i drejtorëve ekzekutivë të Fondit Monetar …

Lexo më shumë

FMN: Pandemia mund të shkaktojë krizën ekonomike ngjashëshm me Depresionin e madh të vitit 1930

Pandemia globale me koronavirus do të nxisë krizën më të rëndë ekonomike prej Depresionit të Madh, të vitit 1930 dhe do të kërkohet përgjigjje masive për rimëkëmbje, ka paralajmëruar Fondi Monetar Ndërkombëtar. Shefja e FMN-së, Kristalina Georgieva, ka thënë se “rritja globale do të zvogëlohet negativisht më 2020”, pasi 170 …

Lexo më shumë

OXFAM: Pandemia mund të varfërojë gjysmë miliardë njerëz në botë

varferi

Organizata ndërkombëtare bamirëse Oxfam, ka paralajmëruar se gjysmë milardë njerëz në botë mund të përfshihen nga varfëria, për shkak të krizës së koronavirusit. Organizata kërkon nga udhëheqësit në botë, të krijojnë një paketë gjithëpërfshirëse të shpëtimit, për të parandaluar ndikimin ekonomik të pandemisë. Në një raport të lëshuar më 9 …

Lexo më shumë

Pandemia, Qeveria miraton nismën për negocim të një huaje ndërkombëtare

Qeveria në detyrë e Kosovës përmes një komunikate për media, ka njoftuar se ka miratuar nismën për negocimin e paketës së marrëveshjeve ndërkombëtare me institucionet ndërkombëtare financiare, me qëllim të sigurimit të financimit publik për përballimin e situatës së krijuar nga virusi COVID-19. Siç thuhet në komunikatë, negociimi synohet të …

Lexo më shumë

Pako Emergjente: Qeveria do t’i transferojë paratë tek punëtorët, jo te shefat

qeveria

Këtë javë, Qeveria e Kosovës miratoi pakon emergjente përmes të cilës përfshihet mbështetja financiare për bizneset në Kosovë. Zëvendësministri i Ministrisë së Financave dhe Transfereve, Agim Krasniqi, përmes një postimi në Facebook ka treguar formën se si do të bëhet ndarja e mjeteve për kompanitë që tashmë e kanë ndërprerë …

Lexo më shumë

Buxheti i Kosovës rrezikon të humbë rreth 200 milionë euro

Masat që Kosova ka ndërmarrë për parandalimin e përhapjes së koronavirusit, siç janë kufizimet në ushtrimin e aktiviteteve ekonomike, shlyerja dhe shtyrja e obligimeve tatimore dhe masa tjera, vlerësohet se do të ndikojnë në uljen e të hyrave për buxhetin e Kosovës. Institucionet përgjegjëse për mbledhjen e taksave, tatimeve dhe …

Lexo më shumë

Qeveria miraton Pakon Emergjente Fiskale

Qeveria në detyrë e Kosovës ka miratuar Pakon Emergjente Fiskale nga e cila pritet të mbështeten bizneset, penzionerët, anëtarët e skemave sociale, komunat dhe pagesa shtesë për punëtorët e administratës shtetërore. Mjetet për financimin e pakos emergjente, Qeveria në detyrë synon që t’i sigurojë përmes kredisë në institucionet financiare ndërkombëtare …

Lexo më shumë