Biznes / Karrierë

Haziri në inaugurimin e Floil-it: Janë heronjë, punësuan mbi 600 persona

floil_gjilan_inaugurimi_infog;obi

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, gjatë inaugurimit të fabrikës për prodhimin e vajit ushqimor “Floil”, ka thënë se familja Mustafa dhe pronarët e kësaj kompanie, me punësimin e mbi 600 punëtorëve, janë heronjtë e gjallë të ditëve të sotme. “Të gjithë impresionohemi kur hyjmë në këtë gjigant. Familja …

Lexo më shumë

Anëtaret e Eurozonës mund t’i thejnë rregullat e deficitit

KE, Komisioni Evropian

Buxhetet kombëtarë të 6 vendeve anëtare të Eurozonës mund të thyejnë rregullat për deficitin vitin që vjen, paralajmëron Komisioni Europian, duke shtuar se edhe Italia, Franca dhe Belgjika mund të dështojnë të ulin borxhet publike në linjë me kërkesat. Komisioni ka analizuar projekt-buxhetet për 2018-ën të të gjithë vendeve përveç …

Lexo më shumë

Kosova peng i simboleve, e jo i përmbajtjes dhe mundësive që mund të ofrojë CEFTA

cefta

Qeveria e Kosovës planifikon të kërkojë nga zyra e Bashkimit Evropian, që nga Marrëveshjen për Tregti të Lirë të Evropës Qendrore (CEFTA), të hiqen shenjat e  UNMIK -ut dhe të vendosen ato të Kosovës. “Po mendojmë se është koha e fundit të tregojmë se Kosova është shtet i pavarur. Kjo çështje …

Lexo më shumë

Duaje tënden, përdor Floil

fluidi,floil

Konsumimi i prodhimeve vendore  nuk është vetëm vlerë ekonomike por edhe vlerë kombëtare pasi që duke i dhënë prioritet prodhimeve vendore, ekonomia dhe aktivitetet prodhuese të Kosovës përjetojnë zhvillim të shpejtë gjë që njëkohësisht ndikon edhe në rritjen e mirëqenies qytetare. Dhe që qytetarët e Kosovës të kenë zgjedhje të …

Lexo më shumë

Twitteri e deaktivizoi llogarinë e Donald Trumpit

twitter, trump

Llogaria e Presidentit amerikan Donald Trump u zhduk të enjten, mirëpo pas 11 minutash ajo është rikthyer sërish, deklarojnë zyrtarët e kompanisë Twitter. Sipas njohtimeve të kompanisë llogaria @realdonaldtrump  është deaktivizuar nga një i punësuar i rrjetit social, që ishte në ditën e fundit të punës në këtë kompani. Llogaria ka …

Lexo më shumë