Ballina / Biznes / Karrierë (page 50)

Biznes / Karrierë

Delawie: USAID dha 620 milionë $ për mbulimin e kredive të NVM ve

Greg Delawie, Ambasdor amerikan në Kosovë

Ambasadori amerikan në Kosovë, Greg Delawie, theksoi se Kosova ka ecur pozitivisht në përmirësimin e klimës së të bërit biznes me porosinë për ndërmarrësit ta luftojnë korrupsionin. “Shihet se interesimi juaj për zhvillimin e ndërmarrësisë konsiston me raportin Doing Business 2018, kalimi nga vendi i 60 në 40 tregon për …

Lexo më shumë

Haziri në inaugurimin e Floil-it: Janë heronjë, punësuan mbi 600 persona

floil_gjilan_inaugurimi_infog;obi

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, gjatë inaugurimit të fabrikës për prodhimin e vajit ushqimor “Floil”, ka thënë se familja Mustafa dhe pronarët e kësaj kompanie, me punësimin e mbi 600 punëtorëve, janë heronjtë e gjallë të ditëve të sotme. “Të gjithë impresionohemi kur hyjmë në këtë gjigant. Familja …

Lexo më shumë

Anëtaret e Eurozonës mund t’i thejnë rregullat e deficitit

KE, Komisioni Evropian

Buxhetet kombëtarë të 6 vendeve anëtare të Eurozonës mund të thyejnë rregullat për deficitin vitin që vjen, paralajmëron Komisioni Europian, duke shtuar se edhe Italia, Franca dhe Belgjika mund të dështojnë të ulin borxhet publike në linjë me kërkesat. Komisioni ka analizuar projekt-buxhetet për 2018-ën të të gjithë vendeve përveç …

Lexo më shumë

Kosova peng i simboleve, e jo i përmbajtjes dhe mundësive që mund të ofrojë CEFTA

cefta

Qeveria e Kosovës planifikon të kërkojë nga zyra e Bashkimit Evropian, që nga Marrëveshjen për Tregti të Lirë të Evropës Qendrore (CEFTA), të hiqen shenjat e  UNMIK -ut dhe të vendosen ato të Kosovës. “Po mendojmë se është koha e fundit të tregojmë se Kosova është shtet i pavarur. Kjo çështje …

Lexo më shumë

Duaje tënden, përdor Floil

fluidi,floil

Konsumimi i prodhimeve vendore  nuk është vetëm vlerë ekonomike por edhe vlerë kombëtare pasi që duke i dhënë prioritet prodhimeve vendore, ekonomia dhe aktivitetet prodhuese të Kosovës përjetojnë zhvillim të shpejtë gjë që njëkohësisht ndikon edhe në rritjen e mirëqenies qytetare. Dhe që qytetarët e Kosovës të kenë zgjedhje të …

Lexo më shumë