Biznes / Karrierë

Marrëveshja në Berlin për linjën ajrore Kosovë – Serbi

Pas 21 vjetësh u arrit pajtueshmëria për rikthimin e fluturimeve në linjat ajrore Prishtinë – Beograd dhe anasjelltas. Autoriteti i Aviacionit Civil të Kosovës ka nënshkruar të hënën (21 janar, 2020) në Berlin një marrëveshje me aviokompaninë gjermane Lutfhansa, për të hapur linjën ajrore Prishtinë–Beograd. Në Kosovë dy udhëheqësit më …

Lexo më shumë

Pesë rreziqet më të mëdha që i kanosen botës gjatë kësaj dekade

Në raportin vjetor të Forumit Ekonomik Botëror, për herë të parë në 15 vjet, mbizotërojnë plotësisht problemet dhe rreziqet mjedisore. Këtu përfshihen fatkeqësitë natyrore, moti ekstrem dhe pasojat e ngrohjes globale. Børge Brende, president i Forumit Ekonomik Botëror, tha: “Skena politike është e polarizuar, niveli i detit është duke u …

Lexo më shumë

Ambasada del me njohtim mbi punësimin në Gjermani të punonjësve të kualifikuar

gjermania flamuri

Përmes një njoftimi për media ambasada e Kosovës në Gjermani u ka bërë thirrje të gjithë të interesuarve që të fillojnë procedurat për njohjen zyrtare të kualifikimeve profesionale në Gjermani, pasi kjo procedurë merr disa muaj kohë dhe pa njohjen zyrtare të diplomës, nuk mund të bëhet termini në Ambasadë. …

Lexo më shumë

Më 1 janar 2020 Euro mbushi 21 vjet

euro2

Që nga 1 janari i vitit 1999, Evropa ka monedhën e re, Euron. Në këtë datë euro zëvendësoi monedhat kombëtare të 11 vendeve: Austrisë, Belgjikës, Finlandës, Francës, Gjermanisë, Holandës, Irlandës, Italisë, Luksemburgut, Portugalisë dhe Spanjës, me përjashtim të Britanisë, Danimarkës, Greqisë dhe Suedisë. Në 1 janar 2001 ajo zëvendësoi edhe …

Lexo më shumë

Keni menduar ndonjëherë të jetoni apo punoni në Antarktidë? Kjo do të ishte paga !

Keni menduar ndonjëherë të jetoni apo punoni në Antarktidë? Departamenti i Antarktikut Australian ka shpallur vende të lira pune për 150 pozicione për specialitete të ndryshme. Bëhet fjalë për pozicionet kuzhinierë, marangozë, logjistikë, mjekë, IT, saldatorë, inxhinierë etj. Mjafton të sfidoni të ftohtin, jetesa aty nuk është e vështirë. Nëse …

Lexo më shumë