Ballina / Biznes / Karrierë (page 30)

Biznes / Karrierë

Manipulimi i çmimeve të kriptovalutave është ‘i pashmangshëm’, thotë kreu i NEM

kripto-valuta

Manipulimi i çmimeve nuk është diçka e re”, tha Lon Wong, president i NEM, për CNBC. Ai i tha CNBC se rregullatorët duhet të punojnë për të formuar rregullore koherente për shkëmbimet dixhitale të monedhës. Manipulimi i çmimeve në hapësirën e kriptovalutave është “i pashmangshëm”, por do të zhduket sapo …

Lexo më shumë

Moskoordinimi mes Kosovës e Serbisë, i shkaktoi humbje në energji ENTSO-së

energji

Mosmarrëveshjet mes Kosovës dhe Serbisë në fushën e energjisë po u shkaktojnë probleme edhe shteteve evropiane. Një devijim i frekuencës së energjisë, si pasojë e moskoordinimit mes Kosovës dhe Serbisë, i ka shkaktuar 113 gigavatë energji humbje Sistemit të Energjisë së Evropës Kontinentale, ka njoftuar Rrjeti Evropian i Operatorëve të …

Lexo më shumë

Vlera e investimeve austriake në Kosovë 250 milionë euro

oek-investimet austriake

Kompanitë austriake në Kosovë dëshirojnë stabilitet politik, mbrojtje të investimeve, përmirësim të infrastrukturës dhe luftë kundër korrupsionit, ndërsa me tatimin mbi të ardhura dhe me fuqinë punëtore janë relativisht të kënaqura. Kështu u tha sot nga përfaqësues nga Oda Ekonomike Austriake dhe Oda Ekonomike e Kosovës, me rastin e prezantimit …

Lexo më shumë

Mungesa e lëndës së parë, energjisë dhe lëndës djegëse, pengesa për Sharrcemin

Thomas Glavas

Kompania më e madhe e prodhimit të çimentos në Kosovë, “Sharrcem” e cila operon në vendin tonë nga viti 2010, ka treguar se edhe pas 10 vjetësh nga shpallja e pavarësisë së Kosovës, vazhdon të përballet më problemet esenciale. Sipas drejtorit të impiantit të çimentos, Thomas Glavas, pengesat parësore me …

Lexo më shumë