Ballina / Biznes / Karrierë (page 3)

Biznes / Karrierë

Gjermania po rrit përdorimin e inteligjencës artificiale në industri

inteligjenca artificiale dhe industria

Përdorimi i inteligjencës artificiale (IA) po rritet ndjeshëm në industrinë gjermane, sipas një studimi të publikuar sot, ditën e hapjes së panairit industrial të Hanoverit. “Rreth 12% e kompanive industriale janë duke përdorur IA-në”, sipas Achim Berg, president i “Bitkom”, shoqata e sektorit të informatikës në Gjermani. Sipas këtij studimi …

Lexo më shumë

Nënshkruhet marrëveshja për heqjen e romingut në vendet e Ballkanit

rumingu ne ballkan

Në Samitin e dytë Digjital, që po zhvillon punimet në Beograd të Serbisë, është nënshkruar marrëveshja për heqjen e çmimeve të shërbimit të romingut ndërmjet vendeve të Ballkanit Perëndimor. Pjesë e kësaj marrëveshjeje është edhe Kosova. Në Beograd, po merr pjesë një delegacion, që po kryesohet nga ministri i Zhvillimit …

Lexo më shumë

Haradinaj i kundërvihet Bankës Botërore: Në Kosovë janë shtuar vendet e punës

haradinaj qeveria

Kryeministri Ramush Haradinaj pas mbledhjes së Qeverisë tha se pas zgjedhjeve në Parlamentin Evropian pret që Bashkimi Evropian të rritë bashkëpunimin me Kosovën. Haradinaj tha se Kosova ka mjaft sfida nga Serbia. Haradinaj duke komentuar të dhënat e publikuara nga Banka Botërore, thotë se nuk janë humbur vende të punës, …

Lexo më shumë

Dida: Nevojitet strategji të re e telekomunikimeve për Kosovë

agron dida

Ditë më parë kryetari i Bordit të ARKEP Kreshnik Gashi ka pranuar letrën e Drejtorit Gjeneral për Komunikim dhe Rrjeta të Komisionit Evropian të BE-së, z.Roberto Viola në të cilën njoftohet për vendimin e Komisionit Evropian, përkatësisht komisioneres Mariya Gabriel për pjesëmarrje të Autoritetit Rregullativ të komunikimeve Elektronike dhe Postare …

Lexo më shumë