Ballina / Biznes / Karrierë (page 21)

Biznes / Karrierë

10 shtetet që dërgojnë më së shumti para në Kosovë

euro deklarimi

Padyshim diaspora paraqet një burim të rëndësishëm të financimit të ekonomive familjare në Kosovë. Gjermania është shteti nga ku kosovarët më së shumti dërgojnë para, pastaj renditet Zvicra dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës me dërgesa të diasporës. Por, një problem për dërgesat e diasporës është mënyra e shpenzimit të …

Lexo më shumë

Qeveria brenda 30 ditëve do të caktojë Zonën e Veçantë Ekonomike Amerikane

zona ekonomike

Këshilltari i Kryeministrit Haradinaj, Erolld Belegu, ka thënë se brenda një muaji do të përcaktohet Zona e Veçantë Ekonomike Amerikane. Këtë premtim Belegu e ka dhënë në cilësinë e udhëheqësit të Grupit Punues të emëruar nga Qeveria e Kosovës. Ai ka thënë se puna me këtë ekip do të fillojë …

Lexo më shumë

Sektorët më me potencial për investitorë

investoret mungojne

Sektori energjetik, miniera, transport dhe telekomunikacion, industri përpunuese dhe turizmi janë vetëm disa nga sektorët me më potencial të përcaktuar nga Qeveria e Kosovës, në të cilët investitorët ndërkombëtarë do të mund të investonin. Zhvillimi i këtyre sektorëve, sipas përfaqësuesve të Qeverisë së Kosovës po konsiderohet si mundësi e rritjes …

Lexo më shumë

BERZH e Kosova nënshkruajnë MV bashkëpunimi prej 100 milionë eurosh

berzh e hamza

Delegacioni i Kosovës, i kryesuar nga ministri i Financave Bedri Hamza është duke marrë pjesë në takimet vjetore të organizuara nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) të cilat po mbahen në Aman të Jordanisë. Gjatë këtij takimi është nënshkruar edhe Memorandumi i Bashkëpunimit për Infrastrukturë Lokale dhe Mjedis …

Lexo më shumë