Biznes / Karrierë

Hasani: 4 investitorë të rinj gjermanë kanë investuar sivjet në Kosovë

nora hasani investime gjermania ne kosove

Drejtoresha e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare, Nora Hasani, ka thënë katër investitorë të rinj gjermanë sivjet kanë investuar në Kosovë. “Gjatë këtij viti ka pasur gjashtë kërkesa për investime nga investitorët gjermanë në Kosovë dhe katër prej tyre kanë investuar”, ka thënë Hasani. Ajo ka pohuar në Klan Kosova, se ka një …

Lexo më shumë

ATK konfiskon pasuri tek 46 tatimpagues

atk

Administrata Tatimore e Kosovës ka ndërmarr veprime ligjore ndaj të gjithë tatimpaguesve, të cilët kanë obligime tatimore të pa shlyera. Nga aktivitetet e zhvilluara është konfiskuar pasuria e tatimpaguesve, të cilët nuk janë përgjigjur kërkesave ligjore nga ATK, siç janë lëshimi i letër-kujtesave, dorëzimi i barrëve tatimore në kadastër, pasurin …

Lexo më shumë

Gjermania po rrit përdorimin e inteligjencës artificiale në industri

inteligjenca artificiale dhe industria

Përdorimi i inteligjencës artificiale (IA) po rritet ndjeshëm në industrinë gjermane, sipas një studimi të publikuar sot, ditën e hapjes së panairit industrial të Hanoverit. “Rreth 12% e kompanive industriale janë duke përdorur IA-në”, sipas Achim Berg, president i “Bitkom”, shoqata e sektorit të informatikës në Gjermani. Sipas këtij studimi …

Lexo më shumë

Nënshkruhet marrëveshja për heqjen e romingut në vendet e Ballkanit

rumingu ne ballkan

Në Samitin e dytë Digjital, që po zhvillon punimet në Beograd të Serbisë, është nënshkruar marrëveshja për heqjen e çmimeve të shërbimit të romingut ndërmjet vendeve të Ballkanit Perëndimor. Pjesë e kësaj marrëveshjeje është edhe Kosova. Në Beograd, po merr pjesë një delegacion, që po kryesohet nga ministri i Zhvillimit …

Lexo më shumë