Ballina / Biznes / Karrierë (page 2)

Biznes / Karrierë

Nënshkruhet marrëveshja për heqjen e romingut në vendet e Ballkanit

rumingu ne ballkan

Në Samitin e dytë Digjital, që po zhvillon punimet në Beograd të Serbisë, është nënshkruar marrëveshja për heqjen e çmimeve të shërbimit të romingut ndërmjet vendeve të Ballkanit Perëndimor. Pjesë e kësaj marrëveshjeje është edhe Kosova. Në Beograd, po merr pjesë një delegacion, që po kryesohet nga ministri i Zhvillimit …

Lexo më shumë

Haradinaj i kundërvihet Bankës Botërore: Në Kosovë janë shtuar vendet e punës

haradinaj qeveria

Kryeministri Ramush Haradinaj pas mbledhjes së Qeverisë tha se pas zgjedhjeve në Parlamentin Evropian pret që Bashkimi Evropian të rritë bashkëpunimin me Kosovën. Haradinaj tha se Kosova ka mjaft sfida nga Serbia. Haradinaj duke komentuar të dhënat e publikuara nga Banka Botërore, thotë se nuk janë humbur vende të punës, …

Lexo më shumë

Dida: Nevojitet strategji të re e telekomunikimeve për Kosovë

agron dida

Ditë më parë kryetari i Bordit të ARKEP Kreshnik Gashi ka pranuar letrën e Drejtorit Gjeneral për Komunikim dhe Rrjeta të Komisionit Evropian të BE-së, z.Roberto Viola në të cilën njoftohet për vendimin e Komisionit Evropian, përkatësisht komisioneres Mariya Gabriel për pjesëmarrje të Autoritetit Rregullativ të komunikimeve Elektronike dhe Postare …

Lexo më shumë

Banka Botërore: Ka zhvillim por krijimi i vendeve të punës është ngadalësuar

Marco Mantovanelli

Zyra e Bankës Botërore në Kosovë prezantoi numrin më të ri të Raportit të Rregullt Ekonomik të Bankës Botërore për Ballkanin Perëndimor, ku me këtë rast Marco Mantovanelli, drejtor i BB-së në Prishtinë, tha se për shtetet e rajonit, Kosovë, Shqipëri, Serbi, Maqedoni, ka lajme pozitive pasi ky rajon po …

Lexo më shumë

A po e pengon taksa idenë për ndryshimin e kufirit?

prishtina pune krani

Vendimi i Qeverisë së Kosovës për taksën ndaj prodhimeve të Serbisë ka rezultuar me ndërprerjen e procesit të dialogut ndërmjet dy vendeve dhe rrjedhimisht edhe për pengimin e mundësisë që ideja për ndryshimin e kufirit Kosovë-Serbi të shtrohet në dialog, vlerësojnë njohësit e zhvillimeve politike. Por, sipas tyre, ky është …

Lexo më shumë