Ballina / Biznes / Karrierë (page 18)

Biznes / Karrierë

Banka Botërore: Shqipëria me shkallë të ulët të produktivitetit

produktiviteti

Niveli i produktivitetit të punës në Shqipëri është i ulët, më i ulët sesa në çdo vend tjetër të Europës Lindore, sipas Bankës Botërore. Krahasimet tregojnë se produktiviteti i punës, i matur nëpërmjet Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) për punëtor, ishte rreth 31,000 dollarë në Shqipëri në vitin 2016, ndërsa …

Lexo më shumë

Retorika aktuale politike largon investitorët e huaj

Për 6 muaj, 76 milionë euro investime në patundshmëri

Jostabiliteti politik në Kosovë mund të sjellë pasoja edhe në zhvillimin e përgjithshëm ekonomik, sidomos tek investimet direkte të huaja. Përfaqësues të investitorëve të huaj dhe komunitetit të biznesit në Kosovë, japin vlerësime të ndryshme, se sa mund të ndikojë retorika politike e kohëve të fundit, tek interesimi i investitorëve …

Lexo më shumë