Biznes / Karrierë

Japonia blen Viber-in

viber

Aplikacioni për mesazhim Viber është blerë nga Rakuten, pronar i shitësit me pakicë online Play.com. Kompania japoneze do të paguajë 900 milionë dollarë për aplikacionin në telefon, e cila ofron thirrje falas dhe mesazhe me tekst nga telefonët celularë. Rakuten tha se blerja do të lejojë zgjerimin e përmajtjes së …

Lexo më shumë

Peshku refuz hiqet nga tregu

peshku refuz

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë përmes inspektoratit veterinarë ka ndërmarrë një aksion ne tërë vendin për heqjen nga tregu të produkteve kofsha dhe peshk të cilat kanë qenë duke u shitur refuz. “Kjo formë e shitjes rrezikon produktin për shkak të kushteve jo adekuate higjienike dhe pamundësisë së gjurmueshmerisë së …

Lexo më shumë

Davosi dhe temat e debateve

davos

Forumi Ekonomik Botëror në Davos po prezantohet këtë vit me shumë pasion. Në rend dite janë temat si papunësia dhe dallimet mes të pasurve dhe të varfërve. Klaus Schwab, themelues i Forumit Ekonomik Botëror (WEF), kërkoi nga pjesëmarrësit që në fillim që në Davos të mos koncentrohen vetëm tek ekonomia. …

Lexo më shumë