Biznes / Karrierë

Regres ekonomik-Raporti i Progresit

Raporti i Progresit, i kësaj radhe ndryshon shumë në aspektin ekonomik, sepse është i fokusuar në rrjedhojat e qëndrueshmërisë ekonomike, mungesën e reformave që ngadalësojnë procesin e rritjes dhe ulin rolin e qeverisjes efektive ekonomike, ka deklaruar  Agim Shashini, kryetar i AKB-së. Këtë deklaratë Shahini e bëri në një konferencë …

Lexo më shumë

Privatët zhvillojnë ekonominë

Deklaratat e shumta, të dhëna nga përfaqësues të institucioneve shtetërore të Kosovës, për vënien në prioritet të ekonomisë dhe fuqizimit të sektorit privat, sipas ekspertëve të çështjeve ekonomike dhe përfaqësuesve të komunitetit të biznesit, kanë mbetur vetëm si të tilla. Sektori privat në Kosovë vazhdon të ballafaqohet me probleme të …

Lexo më shumë

A po rrezikohet buxheti 2015(?)

euro

Kosova gjatë këtij viti rrezikon të hyjë në vitin 2015 pa buxhet të miratuar, nëse vazhdon vonesa për krijimin e institucioneve të reja, të dala nga zgjedhjet e fundit të 8 qershorit, thonë ekspertë për çështje ekonomike dhe ish-anëtarë të Komisionit për buxhet dhe financa në Kuvendin e Kosovës. Sipas tyre, ngërçi …

Lexo më shumë

Privatizimi po e rrit numrin e të papunëve

Kompania turke “Limak” nuk u ka vazhduar kontratën 40 punëtorëve të aeroportit “Adme Jashari”; kompania “Feronikel”- e privatizuar nga një kompani holandeze ua ka ndërprerë kontratën 6 punëtorëve, derisa, burime të gazetës “Tribuna” thonë se edhe privatizuesi turk i distribucionit të energjisë (KEDS) është duke përgatitur listën e personave që …

Lexo më shumë