Biznes / Karrierë

ILO : Shkalla e papunësisë në nivel global në vitin 2020 do të shënojë rritje

 Raporti i publikuar nga Organizata Ndërkombëtare e Punës e Kombeve të Bashkuara (ILO), në një kohë kur liderët botërorë janë mbledhur në Davos të Zvicrës për të ngritur shqetësimet e tyre mbi pabarazinë dhe krizën klimatike, paralajmëron se përafërsisht 473 milionë njerëzve në mbarë botë u mungojnë mundësitë e punësimit …

Lexo më shumë

Oxfam: Miliarderët e botës kanë pasuri më shumë se 4.6 miliardë njerëz

“Ekonomitë seksiste” po përkeqësojnë pabarazinë globale të të ardhurave, derisa numri i miliarderëve është dyfishuar në dekadën e fundit, thotë në raportin e ri organizata ndërkombëtare bamirëse Oxfam. I titulluar “Koha për kujdes”, raporti thotë se 2,153 miliarderët e botës posedojnë më shumë pasuri se 4.6 miliardë njerëz, që përbëjnë …

Lexo më shumë

Marrëveshja në Berlin për linjën ajrore Kosovë – Serbi

Pas 21 vjetësh u arrit pajtueshmëria për rikthimin e fluturimeve në linjat ajrore Prishtinë – Beograd dhe anasjelltas. Autoriteti i Aviacionit Civil të Kosovës ka nënshkruar të hënën (21 janar, 2020) në Berlin një marrëveshje me aviokompaninë gjermane Lutfhansa, për të hapur linjën ajrore Prishtinë–Beograd. Në Kosovë dy udhëheqësit më …

Lexo më shumë

Pesë rreziqet më të mëdha që i kanosen botës gjatë kësaj dekade

Në raportin vjetor të Forumit Ekonomik Botëror, për herë të parë në 15 vjet, mbizotërojnë plotësisht problemet dhe rreziqet mjedisore. Këtu përfshihen fatkeqësitë natyrore, moti ekstrem dhe pasojat e ngrohjes globale. Børge Brende, president i Forumit Ekonomik Botëror, tha: “Skena politike është e polarizuar, niveli i detit është duke u …

Lexo më shumë