Ballina / Biznes / Karrierë

Biznes / Karrierë

Ekonomia botërore e krimit

Ekonomia e krimit gjeneroi 2.2 trilionë dollarë të ardhura në shkallë globale gjatë vitit 2014. Shifra marramendëse u raportua nga “Global Financial Integrity”, instituti kërkimor më prestigjoz në botë për studimet financiare mbi krimin. Në një raport të sapopublikuar, GFI ka analizuar të ardhurat e gjeneruara për 11 aktivitete kriminale. …

Lexo më shumë

Kosova pa ekonomi të fortë prodhuese

Përfaqësues të bizneseve në Kosovës thonë se politikat e Qeverisë së Kosovës që nga paslufta deri më tani nuk arritën të krijojnë strategji dhe hapësirë të mjaftueshme për të zhvilluar ekonominë dhe prodhimtarinë vendore. Sipas tyre, si pasojë e kësaj, produktet e Kosovës kanë një konkurrencë të dobët karshi produkteve …

Lexo më shumë

Wizzair nesër fillon fluturimet nga aeroporti i Prishtinës

Nesër (e premte)mbahet ceremonia inauguruese e fluturimeve të kompanisë ajrore Wizzair në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”. Ky fillim i fluturimeve shënon operimin në tregun kosovar të një prej kompanive më të mëdha në Evropë që operon me kosto të ulët (low cost). Para aterimit të aeroplanit të Wizzair …

Lexo më shumë

Nuk keni përvojë pune, por kërkoni punë ? Ja si duhet të veproni

Gjithmonë ka ekzistuar paradoksi kur bëhet fjalë për punësimin, ke nevojë për një punë që të fitosh eksperiencë, por gjithashtu nevojitet eksperiencë që të fillosh një punë. Këtu mund të gjeni disa mënyra për të hyrë në tregun e punës për herë të parë. Punëdhënësit tregojnë se kanë shumë kandidatë …

Lexo më shumë

A do t’i hap Esan mijëra vende të punës në Kosovë

Esan është e interesuar për sektorin minerar në Kosovë. Vende të reja pune dhe miliona euro investime në sektorin minerar, janë duke u prezantuar nga kompania e njohur ndërkombëtare ESAN, para përfaqësuesve të institucioneve kosovare. Kjo kompani ndërkombëtare ka shpalosur planet e saj për investime në sektorin minerar në Kosovë, …

Lexo më shumë