BitcoinCore

Bitcoin Core do të ketë mbështetje të plotë në SegWit

Segregated Witness (SegWit) është i veçantë.Dhe kjo nuk është vetëm për shkak se ndryshimi i kodit bitcoin është fokusuar në shkallëzimin e rrjetit, ose që hap rrugën për një shtresë të re për teknologjinë që potencialisht është më e shpejtë dhe më e lirë.

I aktivizuar muajin e kaluar, pas muajsh polemikë, SegWit po nxit zhvilluesit që të krijojnë një lëshim më të strukturuar “me tematikë” për softuerin, një zhvillim i pazakontë për ekipin pas rrjetit më të vjetër dhe më të vlefshëm të kriptovalutave në botë.

Pjesa më e madhe e kohës kur Bitcoin Core fut ndryshime të reja në kodin e kriptovalutes, grupi i lirë i zhvilluesve vullnetarë thjesht kombinon optimizime të ndryshme së bashku. Por ky lëshim i kodit që vjen, 0.16.0, “ndryshim i madh” i gjashtëmbëdhjetë që nga fillimi i bitcoin, është pak më ndryshe.

I vendosur për të nisur në ditët në vazhdim, përditësimet rrotullohen rreth SegWit-it, duke u fokusuar më shumë në lehtësimin e dërgimit të transaksioneve të stilit SegWit nga portofoli i parazgjedhur i softuerit.

Kontribuesi Andrew Chow (Bitcoin Core) tha:

“Ndryshimi primar është shtimi i SegWit në portofolin, gjë që i lejon përdoruesit të krijojnë lehtë adresa të SegWit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.