NBA

Banka e Emirateve të Bashkuara Arabe zbaton teknologjinë Blockchain

Banka Kombëtare e Dubait (NBD), një nga grupet më të mëdha bankave në Lindjen e Mesme nga vëllimi i aseteve, thuhet se është bërë banka e parë në rajon për të zbatuar me sukses teknologjinë Blockchain në një sistem lëshimi të çeqeve për të parandaluar mashtrimin, Biznes arab njoftoi të shtunën, 21 prill.

Sipas deklaratës zyrtare të NBD, banka ka regjistruar rreth një milion kontrolle mbi Zinxhirin e Kontrollit në muajin e parë të vendosjes pilot. Pas testit të suksesshëm, NBD po kërkon mundësi për të hapur teknologjinë bankare me anë të Blockchain-it në të gjithë institucionet e tjera financiare në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Abdulla Qassem, zyrtari kryesor operativ i grupit NBD, vuri në dukje rëndësinë e vendosjes së teknologjisë inovative dhe theksoi se banka NBD është banka e parë që ofroi një shërbim të tillë në rajon.
“Emiratet NBD është e angazhuar për të eksploruar përdorime komerciale për këtë teknologji inovative. Pas një faze piloti të suksesshëm, ne jemi të kënaqur që të hapim zinxhirin e kontrollit për klientët tanë në mbarë vendin, duke u bërë banka e parë në rajon për të ofruar këtë shërbim “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.