Ban Ki Moon sot raporton për Kosovën

Sot në Nju Jork, Këshilli i Sigurimit i Organizatës së Kombeve të Bashkuara do të shyqrtojë raportin e rregullt tremujor të Sekretarit të Përgjithshëm Ban Ki Moon mbi zhvillimet në Kosovë si dhe do ti ndëgjojë prezentimet e përfaqësuesve të Kosovës e të Serbisë për gjendjen në Kosovë e rajon, e sidomos në Kumanovë.

Nga burimet brenda OKB-së, Infoglobi mëson se Kosova dhe shtetet mike të saj do të kërkojnë hetime ndërkombëtare për zhvillimet e fundit në Kumanoë, zhvillimet kvto që u përmbyllën me 17 të vrarë, ndër të cilët edhe tetë policë.

Seanca do të fillojë në ora dhjetë paradite sipas kohës në New York ndërkaq kryesuese për këtë muaj e Këshillit të Sigurimit është Lituania, anëtare me një mandat rotativ dyvjeçar.

error: Content is protected !!