Ballina / EKOLOGJI / Ballkani do të pushtohet nga hidrocentralet
hidrocentralet, diga ujit, ballkani, europa lindore, greqia, kosova, ambijerntalistet, climate change

Ballkani do të pushtohet nga hidrocentralet

Ambijentalistët besojnë se efekti në mjedis i digave do të ishte shkatërrues për peizazhin dhe habitatin e dhjetëra llojeve të kafshëve

Jo pak por plot 2800 diga do ndërtohen në më pak se 20 vjet në një rajon pak më të madh se Italia. Kështu bëhet e ditur nga “Business Insider”.

Ky është projekti, ose më saktë projektet kundër të cilëve janë ngritur ambientalistët nga e gjithë Evropa Lindore, duke synuar të ndalojnë “shiun e dikave” që së shpejti mund të bien në Ballkan.

Aktualisht, në rajon, rreth 2800 hidrocentrale janë planifikuar të ndërtohen nga Sllovenia në Greqi, 187 janë tashmë në ndërtim e sipër dhe mbi 1000 (ose 37%) janë vendosur të ndërtohen brenda zonave të mbrojtura (118 prej të cilave në parqet kombëtare).

Ambjentalistët besojnë se efekti në mjedis i digave, i lehtë për tu hamendësuar, do të ishte shkatërrues. Në veçanti ata kanë frikë se digat të reja mund të ndryshojë peizazhin dhe habitatin e dhjetëra llojeve të kafshëve.

Prej muajsh protestat po shumohen në të gjitha vendet e zonës ku do të ngrihen digat, nga Sllovenia në Greqi, duke kaluar nëpër Bosnje, Serbi dhe Shqipëri, por, siç duket, pa rezultat.

Provo po ashtu

Volkswagen, gjermani, pollution, climate change

Volkswagenin e padisin më shumë se 450 mijë gjermanë

Ndër 50 pyetjet për gjyqtarët, ishte të konsiderohej nëse “Volkswageni ka bërë dëm me sjellje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.