fbpx
saber,londra, sidnej

Avioni hipersonik me fluturime katër orëshe nga Londra në Sidnej

Koha e fluturimit nga Londra në Sidnej mund të jetë 80% më e shkurtër deri në vitet 2030

Nëse testet e motorit hipersonik të zhvilluar në Mbretërinë e Bashkuar do të kalojnë me sukses.

Agjensia e Hapësirës në Mbretërinë e Bashkuar po punon ngushtë me Agjencinë Australiane të Hapësirës në një marrëveshje të quajtur “Ura e parë hapësinore”.

SABER është unik në sigurimin e efikasitetit të karburantit të një motori me fuqinë dhe shpejtësi të lartë sa të një rakete, duke bërë të mundur që avioni gjatë fluturimit të kalojë më shumë se 5 herë shpejtësinë e zërit.

Kompania ka marrë rreth 130 milion dollarë fonde gjatë katër viteve për testime si dhe investime të ndryshme nga kompani të interesuara.

Kompania është duke përfunduar ndërtimin e një strukture provë në Buckinghamshire në Mbretërinë e Bashkuar, ku do të jetë dhe lokacioni për demonstrimin e parë në tokë të një thelbi të ‘frymëmarrjes së ajrit’ të motorit SABER.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!