Ballina / InfoGlobi (page 9)

InfoGlobi

EPIK: 413,569 kosovarë aplikuan për vizë Shengen, po sa nga e morrën

vizat

Institutit EPIK nëpërmjet një studimi të publikuar ka thënë se në periudhën 2014-2018, gjithsej 413,569 qytetarë të Kosovës kanë aplikuar për vizë Shengen dhe nga ta 281,826 kanë marrë vizë Shengen. Sipas institutit, në vitin 2018, gjithsej 90,840 qytetarë të Kosovës kanë aplikuar për vizë Shengen. Nga ta 63,424 kanë …

Lexo më shumë

Betohet komandanti i ri i forcave të NATO-s për Evropë

Gjenerali amerikan, Tod D.Wolters

Gjenerali amerikan, Tod D.Wolters, është betuar si Komandant Suprem i Forcave Aleate të NATO-s në Evropë. Në një ceremoni të mbajtur në Mons të Belgjikës, Sekretari i Përgjithshëm NATO-s, Jens Stoltenberg, tha se komanda evropiane është “një nga pozicionet më sfiduese dhe më të rëndësishme ushtarake në botë”. Gjenerali Wolters …

Lexo më shumë

REL: Punëtorët me “një mal kërkesash” për 1 Maj

protesta e 1 majit

Me protestë në kërkim të respektimit të plotë të të drejtave të punëtorëve, është shënuar Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve në Kosovë. Sindikata të ndryshme, nën organizimin e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK) kanë marshuar nëpër sheshet Prishtinës, deri para objektit të Qeverisë. Para se të shpaloste kërkesat …

Lexo më shumë

Emergjente – ndalimi i emigrimit të mjekëve nga vendet e BP

mjeket gjermani

Emigrimi në masë i mjekëve nga Ballkani Perëndimor në BE është shqetësues. Një konferencë e Fondacionit “Konrad Adenauer” në Tiranë kërkoi më shumë angazhim nga politika për të kthyer besimin tek sistemet e shëndetësisë. Emigrimi i mjekëve nga Ballkani Perëndimor (BP) drejt vendeve të BE, kryesisht Gjermanisë dhe Zvicrës, vijon …

Lexo më shumë