Ballina / InfoGlobi (page 80)

InfoGlobi

Liderë, politikanë e diplomatë urojnë qytetarët për “Ditën e Kushtetutës”

kosova_infoglobi

Kosova shënon 11 vjetorin e Kushtetutës. Kushtetuta është akti më i lartë juridik, që garanton të drejtat dhe liritë themelore të të gjithë qytetarëve të vendit. Liderë, diplomatë e politikanë kanë shfrytëzuar këte ditë të përkujtojnë rëndësinë e Kushtetutës. Ambasadori i SHBA-së në vendin tonë, Philip Kosnett, citoi një fjali …

Lexo më shumë

ATK konfiskon pasuri tek 46 tatimpagues

atk

Administrata Tatimore e Kosovës ka ndërmarr veprime ligjore ndaj të gjithë tatimpaguesve, të cilët kanë obligime tatimore të pa shlyera. Nga aktivitetet e zhvilluara është konfiskuar pasuria e tatimpaguesve, të cilët nuk janë përgjigjur kërkesave ligjore nga ATK, siç janë lëshimi i letër-kujtesave, dorëzimi i barrëve tatimore në kadastër, pasurin …

Lexo më shumë

Gjermania po rrit përdorimin e inteligjencës artificiale në industri

inteligjenca artificiale dhe industria

Përdorimi i inteligjencës artificiale (IA) po rritet ndjeshëm në industrinë gjermane, sipas një studimi të publikuar sot, ditën e hapjes së panairit industrial të Hanoverit. “Rreth 12% e kompanive industriale janë duke përdorur IA-në”, sipas Achim Berg, president i “Bitkom”, shoqata e sektorit të informatikës në Gjermani. Sipas këtij studimi …

Lexo më shumë

Ambasadorja e Kosovës Teuta Sahatçia flet në Universitetin Harvard

teuta sahatcia

Shoqata e Studentëve Shqiptarë në Harvard dhe Departamenti i Marrëdhënjeve Ndërkombëtare organizuan një ligjeratë dhe diskutim me Ambasadoren Teuta Sahatqija në Universitetin e Harvardit. Ambasadorja foli rreth dhunës seksule gjatë luftës në Kosovë.  Para ligjerates, Ambasadorja bashkebisedoi me studente amerikan dhe nderkombetar lidhur me zhvillimet ne Kosove, mardhenjet me SHBA, …

Lexo më shumë

Dërgohet në Gjykatën Kushtetuese emërimi i anëtarëve të KQZ-së në Kosovë

gjykata-kushtetuese-e-kosoves

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, Nisma Socialdemokrate dhe Partia Socialdemokrate, dërguan të hënën në Gjykatën Kushtetuese, vendimin e presidentit të Kosovës për emërimin e anëtarëve të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Më 28 mars, presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, emëroi tetë anëtarë të rinj të këtij komisioni, por ende dy vende …

Lexo më shumë