Ballina / InfoGlobi (page 60)

InfoGlobi

Dita Botërore kundër dhunës

dhuna ndaj grave, dhuna ne familje

Sipas rezolutës së Asamblesë së Përgjithshme të datës 15 qershor 2007, Dita Ndërkombëtare kundër dhunës shënohet çdo vit më 2 tetor, ditëlindjen e Mahatma Gandhi. Kjo festë reflekton respektin universal që Gandi ka frymëzuar dhe forcën dhe rëndësinë e filozofisë së tij. Aktualisht, toleranca po sfidohet në shumë pjesë të …

Lexo më shumë

Enver Hasani e padit Behgjet Pacollin

enver hasani 2

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, ka deponuar një padi kundër kryetarit të AKR-së, Behgjet Pacolli, përkitazi me, siç thuhet, “shpifjet për hajni, abuzim me studentë, falsifikim të diplomave dhe doktor të shkencave, si dhe deklarimet e tjera fyese sa i përket familjes”. “Pala e paditur, z. Behgjet Pacolli, përmes …

Lexo më shumë