Ballina / InfoGlobi (page 5)

InfoGlobi

Vetëm 43 për qind e qytetarëve të BE-së e mbështesin zgjerimin

integrimi i ballkanit

Shtyrja e hapjes së negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, mosliberalizimi i vizave për Kosovën dhe mesazhet e përsëritura se rruga e Serbisë drejt BE-së do të jetë më e gjatë nga sa shpresohej kanë shënjuar pozicionin e BE-së kundrejt Ballkanit Perëndimor gjatë vitit të shkuar. Pavarësisht …

Lexo më shumë

Kelmendi kundërshton lëndën “edukata seksuale” e kërkon lëndën “edukata fetare”

Gezim Kelmendi

 Gëzim Kelmendi, ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës, tani kryetar i partisë “Fjala” po kundërshton futjen e lëndës “edukata sekduale” në shkollat e Kosovës dhe po kërkon futjen e lëndës ‘edukata fetare’ në vend të të parës. InfoGlobi ju sjell të plotë reagimin e tij: Tmerr dhe shkatërrim: Kuvendi kërkon “Edukatën …

Lexo më shumë

Hamza: Niveli i papunësisë në Kosovë është më i ulët sesa 30 për qind

Bedri Hamza, buxheti, polemika, vetëvendosje, konjufca, krasniqi, kosova, zgjedhjet,

Ministri i Financave Bedri Hamza ndodhet këto ditë në Uashington në kuadër të takimeve vjetore të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar. Gjatë një interviste për Zërin e Amerikës Hamza foli rreth parashikimeve të raportit më të fundit të BB-së mbi rritjen ekonomike të Kosovës, nivelin e papunësisë apo ndikimin …

Lexo më shumë

Matoshi: Do të punësohen 100 persona të stafit të mesëm, kryesisht infermierë

qkuk

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës në vazhdimësi ka pasur mungesë të stafit të mesëm, përkatësisht të infermierëve. Ky institucion, si qendër terciare referente për tërë Kosovën, ka gjithsej 1900 infermierë të profileve të ndryshme, por që si numër, del të jetë i pamjaftueshëm. Si pasojë, edhe cilësia e shumë shërbimeve shëndetësore për pacientët …

Lexo më shumë