Ballina / InfoGlobi (page 40)

InfoGlobi

REL: Në Beograd u mbajt tubim përkujtimor për viktimat shqiptare të luftës në Kosovë

beograd perkujtohen viktimat shqiptare te luftes

Organizatat joqeveritare “Iniciativa e të Rinjëve për të Drejtat e Njeriut” (YIHR), “Fondi për të Drejtën Humanitare” dhe “Gratë në të zeza” organizuan të martën në Beograd, një tubimi përkujtimor për krimet ndaj shqiptarëve të Kosovës, trupat e të cilëve janë gjetur në varrezën masive në Batajnicë të Beogradit. Tubimi …

Lexo më shumë

Rasti i Drenasit; Nga paraburgimi, avokatit Halilaj i shqiptohet masa e arrestit shtëpiak

gazmend halilaj

Avokati, Gazmend Halilaj është liruar sot nga paraburgimi. I njëjti po mbahej në paraburgim nën dyshimet se për veprat penale “keqpërdorim i detyrës zyrtare”-  neni 422, “keqpërdorim seksual duke keqpërdorur pozitën zyrtare apo profesionin”-  neni 239 dhe veprës penale “frikësim gjatë procedurës penale” nga neni 395 i Kodit Penale të …

Lexo më shumë

Ambasadorja Kapitanoviq: Me fondet e BE-së në Kosovë mund të ketë zhvillim

integrimet tryeza

BE-ja është në anën tuaj, por përmbushni reformat, po i ‘mbytë’ të rinjtë dhe ekonominë e Kosovës. Anëtarësimi në BE dhe në NATO është e vetmja rrugë për integrimin e Kosovës, mirëpo, sfidë mbetet liberalizmi i vizave edhepse Kosova ka përmbushur kriteret. Kështu ka thënë ministrja e Integrimeve Evropiane, Dhurata …

Lexo më shumë

Tahiri: Në pozita drejtuese politike na del se kemi vetëm 16.9% gra

besnik tahiri

Në kuadër të Javës së Gruas, që organizohet për të shtatën herë me rradhë nga Instituti Demokratik Amerikan (NDI) dhe mbështetet nga Agjencia Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), Besnik Tahiri ka prezantuar në panelin e parë temën: Integriteti në politikë; rruga drejt qeverisjes së mirë. Në fjalën e tij, Tahiri …

Lexo më shumë